Wandel- en fietstochten

Direct vanuit de bed and breakfast kunt u diverse wandel- en fietstochten maken.

Wandelen

De poort van Lochem. Wandeling door het unieke coulisselandschap rond de Lochemse Berg en de prachtige Berkelvallei in Lochem. Bewegwijzerde route (11 km.) vanaf treinstation Lochem, stationsplein 1.

Lochemse Bergroute. De route kunt u in 2 delen lopen, deel noord is 7 km en deel zuid is 4 km.

Route over de Paaschberg. Over deze route nemen we je terug in de tijd. Op 35 locaties wordt u geïnformeerd over de geschiedenis en geologie van deze streek. De route is 4,5 of 6,5 of 9,3 km.

Stadswandeling. Aan de hand van grijze stoeptegels met witte pijlen volg u de route door het historische centrum van vestingstad Lochem met zijn bijzondere huizen en bezienswaardigheden. De route is ca. 5 km.

Staringkoepeltje. Wandel langs de Berkel, richting Almen en trek uzelf met een touw op het kleine pontje over het water naar de overkant: de plek waar de koepel staat. Binnen is een kleine tentoonstelling over het verleden van de theekoepel.

Fietsen

Rondje Lochem. Een fietsroute van Lochem naar Barchem en met een lusje weer terug naar Lochem. Een leuke route waarbij u een goede indruk krijgt van de gemeente Lochem. Afstand 20 km.

ATB Route. Een bewegwijzerde route voor veldtoerfietsers, bestaande uit vier lussen, totale lengte 90km. Er is een traject van 25 km rondom de Gorsselse heide, een door t’ Waliën  van 18 km , een lus van 20 km door het Grote Veld en een over de Lochemse Berg van 27 km.

Proproute. In deze fietsroute neemt meester Prop u  mee langs de mooiste landschappelijke en cultuurhistorische bezienswaardigheden van zijn kleine landstad Lochem. De beschreven route is ca. 25km.

Fietsroutenetwerk. Het informatiepaneelbord met een kaart van het routenetwerk staat naast de Berkelbrug vlak bij “ bbaandeberkel ”.

Ooievaarsroute. Via de Gorsselse Heide naar het Ooievaarsdorp in Gorssel.

Traproute. Deze beschreven route brengt u in contact met archeologische monumenten: 32 of 40 km.

Dortherbeekroute. Dezer route verbindt de dorpen Laren en Markelo en is ca. 53 km. Het gebied kent een gevarieerd landschap waarin landbouw, natuur, water en recreatie een plaats vinden.